Deze pagina bevat verwijzingen naar de organisaties waarmee de studie Jongeren en Gezondheid samenwerkt, of waaraan zij rechstreeks informatie verleent. Bent u op zoek naar informatie of wilt u ook met ons samenwerken? Contacteer ons hier.

Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid

vlaamse overheidHet Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid financiert de studie Jongeren en Gezondheid. In ruil voorziet de studie Jongeren en Gezondheid het agentschap van essentiële informatie ter ondersteuning van het Vlaamse gezondheidsbeleid. Meer informatie  vindt u op de website Zorg en Gezondheid.

Wereldgezondheidsorganisatie

WHODe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) coördineert het internationale onderzoek om een duidelijk beeld te verkrijgen van de gezondheid en het welzijn van jongeren in Europa. Meer informatie kan gevonden worden op de website http://www.who.int/en/.

Health Behaviour in School-aged Children

hbscMeer informatie omtrent de internationale studie Health Behaviour in School-Aged Children kan gevonden worden op de website http://www.hbsc.org/.

Sensoa

112_Logo_Belgium_SensoaSensoa is het Vlaamse expertisecentrum voor seksuele gezondheid. Voor meer informatie, ga naar http://www.sensoa.be/.

Kinderrechtencommissariaat Vlaanderen
kinderrechten logo

Het Kinderrechtencommissariaat is de Vlaamse pleitbezorger van kinderrechten, opgericht door het Vlaams Parlement. Het detecteert signalen van kinderen, jongeren en professionals en zet deze om in concreet beleidsadvies. De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat onderzoekt klachten van schendingen en waakt over het toepassen en naleven van kinderrechten. Voor meer informatie, ga naar http://www.kinderrechtencommissariaat.be/.

Nationale Commissie voor de Rechten van het Kind

logoDe Nationale Commissie voor de Rechten van het Kind is een Belgisch overlegplatform tussen ruim 90 kinderrechtenactoren die bij samenwerkingsakkoord door de betrokken Belgische overheden zijn aangeduid. Voor meer informatie, ga naar http://www.ncrk.be/.