De studie Jongeren en Gezondheid (HBSC Vlaanderen) wordt uitgevoerd aan de Universiteit Gent, door de onderzoeksgroep Gezondheidsbevordering. Deze onderzoeksgroep maakt deel uit van de vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg, faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en is gesitueerd op de campus van het Universitair Ziekenhuis Gent.

Medewerkers

Karen Schrijvers is als doctoraatstudent verbonden aan de vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen) van de Universiteit Gent. Ze behaalde een Master in de Klinische Psychologie en een Master in de Gezondheidsbevordering. In haar onderzoek zal ze zich focussen op het mentale wezlijn van adolescenten. 

Contact: karen.schrijvers@ugent.be | +32 (0)9 332 83 71

Maxim Dierckens is als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen) van de Universiteit Gent. Hij behaalde een bachelor in Voedings- en dieetkunde en een master in Gezondheidsvoorlichting en –bevordering. Zijn onderzoek richt zich op  sociale ongelijkheid in de gezondheid van adolescenten. Hij neemt de dagelijkse leiding van de studie voor zijn rekening als hoofdonderzoeker. 
Contact: maxim.dierckens@ugent.be | +32 (0)9 332 83 70

benejpg_Page1_Image1

Prof. dr. Benedicte Deforche is hoogleraar aan de vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen) van de Universiteit Gent. Ze is hoofd van de onderzoeksgroep Gezondheidsbevordering en staat in voor de organisatie van de master “Gezondheidsvoorlichting en -bevordering”. Benedicte Deforche is voorzitter van de werkgroep “voeding en fysieke activiteit” van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, alsook lid van de algemene vergadering en de raad van bestuur van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Ze is “member-at-large” van het bestuur van de International Society for Behavioral Nutrition and Physical Activity en lid van de ‘editorial board’ bij het gelijknamige academische tijdschrift.  

Adres

Campus UZ Gent
Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg
Corneel Heymanslaan 10, 4K3 (ingang 42)
9000 Gent