De studie Jongeren en Gezondheid (HBSC Vlaanderen) wordt uitgevoerd aan de Universiteit Gent, door de onderzoeksgroep Gezondheidspromotie. Deze onderzoeksgroep maakt deel uit van de vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde, faculteit Medische Wetenschappen en is gesitueerd op de campus van het Universitair Ziekenhuis.

Adres:

Universitair Ziekenhuis
Vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde
De Pintelaan 185, 4K3
9000 Gent

Medewerkers

Maxim Dierckens

Email: maxim.dierckens@ugent.be

Maxim Dierckens is als gezondheidspromotor verbonden aan de vakgroep MaatschappelijkeGezondheidkunde (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen) van de Universiteit Gent. Hij behaalde een bachelor in Voedings- en dieetkunde en een master in Gezondheidsvoorlichting en –bevordering. Zijn onderzoek richt zich op  sociale ongelijkheid in gezondheid met een specifieke focus op ongelijkheden in energie-gerelateerd gezondheidsgedrag.

dr. Bart De Clercq

EmailB.DeClercq@UGent.be

BDC bw focus

Bart De Clercq  is socioloog, verbonden aan de Vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen) van de Universiteit Gent. Zijn onderzoek situeert zich binnen de sociale epidemiologie en focust op sociale ongelijkheid in gezondheid binnen een macro-economisch kader.

Prof. dr. Benedicte Deforche

benejpg_Page1_Image1

Benedicte Deforche is hoogleraar aan de vakgroep Maatschappelijke Gezondheidkunde (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen) van de Universiteit Gent. Ze is hoofd van de onderzoeksgroep Gezondheidspromotie en staat in voor de organisatie van de master “Gezondheidsvoorlichting en -bevordering”. Benedicte Deforche is voorzitter van de werkgroep “voeding en fysieke activiteit” van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, alsook lid van de algemene vergadering en de raad van bestuur van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ). Ze is “member-at-large” van het bestuur van de International Society for Behavioral Nutrition and Physical Activity en lid van de ‘editorial board’ bij het gelijknamige academische tijdschrift.